Cum sa prevenim si sa tratam natural afectiunile respiratorii in sezonul rece?

7 dec. 2015 Articole

Dr. Adam Silvia

Medic Primar Medicina de Familie, Competenta Homeopatie

 

Am intrat cu totii in lunile de iarna ale anului. Fiecare dintre noi isi doreste sa treaca fara sa se inbolnaveasca prin acest anotimp.

Dintre bolile respiratorii cu care ne putem confrunta frecevent cu totii cunoastem:

  • Virozele respiratorii;
  • Gripa;
  • Rinita;
  • Faringita;
  • Faringoamigdalita;
  • Laringita;
  • Traheita;
  • Bronsitele;
  • Si cele mai de temut, Pneumoniile sau Bronhopneumoniile.

 

Este important de retinut ca preventia este de preferat aparitiei unei boli respiratorii.

De asemenea, este bine de stiut ca afectiuile respiratorii apar mai rar la un organism cu imunitate buna. Organismul nostru este un mecanism care functioneaza la parametri normali cand: nu suntem stresati, obositi, ne hranim echilibrat si facem miscare. Un astfel de organism este mai pregatit sa intampine boala respiratorie.

Daca pe langa aceste aspecte, persoana cu imunitate buna isi administreaza preventiv vitamine precum Vitamax sau Supradine (cu toate vitaminele si mineralele), foloseste suplimente alimentare precum Echinaceea forte sau o lingurita de Polen dimineata, atunci organismul sau este mult mai bine pregatit pentru sezonul rece.

Din experienta mea de medic homeopat, recomand preventiv preparatul Oscillococcinum (1 flacon/saptamana sublingual, pe nemancate) si ceaiul de Ghimbir zilnic (o cana) indulcit cu miere pentru cei care nu au contraindicatii la miere.

De asemenea, ceaiurile cu Busuioc, Salvie („Unde e salvie nu e boala”), Isop, flori de Musetel sunt binevenite.

Un alt preparat care creste rezistenta la afectiunile respiratorii este Septilin – un preparat din plante. Se admninistreaza la adulti doua comprimate la 12 ore pe perioade mai indelungate (o luna).

Intrucat suntem in Postul Craciunului, pentru cei care postesc este bine sa isi suplimenteze alimentatia cu o tableta de Fier si o tableta de Calciu cu vitamina D zilnic, timp de 10 zile/luna, pentru a preveni Anemiile si Hipocalcemiile, sau un comprimat de Supradine 10 zile/luna.

In cazul in care si cu aceste masuri contactam o gripa sau o viroza respiratorie, la primele semne de stranut, dureri de cap, nas infundat sau dureri in gat, recomand preparatul Oscillococcinum – un flacon sublingual la 8 ore si o tableta de Nurofen Forte sau un plic de Theraflu dizolvat in ceai, picaturi cu apa de mare si Eucalipt – Quixx pentru nas, ceaiuri calde (2 litri/zi) si repaus doua-trei zile in casa la caldura.

De mentionat este faptul ca si gravidele pot folosi Oscillococcinum.

Pentru gat, este binevenit preparatul Propolis C Echinaceea – 3-5 comprimate/zi supte si ceaiurile calde. De asemenea, va puteti trata cu Strepsils cu lamaie, sau cu preparatele homeopate Homeovox sau Homeogene.

Daca apare si tusea, pentru tusea seaca, iritativa recomand preparatul din plante Baraka de 450 mg (extract de Chimen negru mediteraneean – 2-3- comprimate/zi) sau Eurespal (80 mg, 3 comprimate/zi), iar homeopat, siropul Stodal. Daca tusea este productiva, recomand produsul Erdomed (300 mg – 2 comprimate/zi) sau Bromhexin, ACC, Mucosolvan etc.

In cazul in care cu aceste masuri luate, afectiunea respiratorie treneaza sau se agraveaza, este imperios necesar sa va adresati medicului Dvs.

Va urez multa sanatate!

 

Clinica Medicală Memento Med
Str. Brăilița nr. 1, Sector 3, București
Telefon/ Fax: +4021 326 0081
programari@mementomed.ro
www.mementomed.ro

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

+