Homeopatia – vindecarea naturala

29 iul. 2019 Articole

Mirela GORONGIA, Medic Specialist Neuropsihiatrie Infantila, Competente in Homeopatie, Acupunctura si Consiliere Psihologica

In prezent conceptele medicinii moderne se schimba foarte rapid. In acest cadru, homeopatia este o arta medicala destul de putin inteleasa, care se bazeaza pe un concept clar ,,ceva asemanattor vindeca ceva asemanator”. Hahnemann a fost fondatorul principiului homeopat care inseamna tratamentul individului privit holistic si nu tratarea printr-o metoda apilicabila la mase mari de oameni.

Este reconfortant gandul, faptul ca medicul homeopat, sta de vorba cu pacientul mult mai mult decat o face medicul obisnuit, ca isi noteaza cu acuratete simptomele lui, se intereseaza de viata lui, de planningul familial si social, de stresul pe care-l resmte, de manifestarile bolii lui, pana in cele mai mici amanunte.

Si ca apoi alege un remediu natural potrivit doar lui, remediu capabil sa determine ameliorarea sau anularea simptomelor fizice si mai ales imbunatatirea starii psihice, reducerea stresului si chiar cresterea imunitatii.

Daca se ajunge la aceste efecte medicul in cauza este un adevarat profesionist, privit cu reala admiratie. Nu se poate promova insa homeopatia decat printr-o  foarte buna practica.

Care ar fi cheia succesului in homoeopatie?

Aplicarea stricta a regulilor acesteia, un bun diagnostic homeopat si respectarea legilor naturale ale vindecarii organismului -care constituie un capitol aparte, demn de discutat.

Sunt greu de atins aceste deziderate?

Este destul de dificil. Un medic homeopat isi perfectioneaza pregatirea in ani de zile, citind continuu si participand regulat la manifestari stiintifice, cursuri, seminarii.

Dupa 200 de ani de la intemeierea acestei ramuri a medicinii, medicii homeopati se pot considera inca pionierii  acestei metode, acestui aparent nou model de vindecare naturala. Ei au curajul de a privi altfel lucrurile, decat medicul alopat, de a iesi din traditie, din conservatorismul medicinei obisnuite.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Search

+